Un joc de tip escape-the-room este în principal un joc despre logică și perspicacitate.

Aceste jocuri escape-the-room oferă o alternativă inteligentă și plăcută de a-ți petrece timpul liber. Vorbim despre un joc care implică să fii încuiat într-o cameră de joc împreună cu unul sau mai mulți prieteni, toți membrii echipei având scopul comun de a-și recâștiga libertatea din cameră (literalmente ”a evada din cameră”) înainte ca timpul să expire. De regulă, timpul limită este de 60 de minute. Pentru ”a evada”, vei avea nevoie înainte de toate de atenție la detalii, logică, intuiție, perspicacitate și, poate cel mai important, spirit de echipă.

Împreună cu prietenii tăi, va trebui să găsești sau să observi indicii ascunse, să rezolvi probe logice, să descui diferite încuietori, să folosești tot felul de dispozitive tehnologice sau mecanice și să pui cap la cap toate informațiile descoperite pentru a rezolva puzzle-urile. Nu-ți face griji – oricând în timpul jocului, dacă te vei bloca sau vreunul dintre puzzle-uri îți va da prea multe bătăi de cap, poți cere indicii ajutătoare.

Fiecare dintre aceste jocuri oferă o experiență unică, prin tema aleasă, scenariul specific și nivelul de dificultate al puzzle-urilor pe care le vei găsi înăuntru și pe care va trebui să le rezolvi ca să-ți poți recâștiga libertatea.

Întrebări Frecvente

Pot juca jocurile voastre și în engleză?

Da, sigur că da. Toate jocurile create de noi sunt construite astfel încât să poată fi jucate în limbile română și engleză în același timp. Instrucțiunile sunt disponibile de asemenea și în limba engleză. Nu-ți face griji, prietenii tăi străini nu vor avea nici o problemă.

Câți jucători pot participa simultan la joc?

Numărul minim de jucători este de 2, deoarece jocurile escape-the-room sunt jocuri de echipă. Numărul maxim recomandat variază în funcție de joc: 6 pentru The Bike Room și 5 pentru The Virus.

Pot face cadou unul din jocurile voastre unui prieten?

Sigur că poți! Găsești toate informațiile necesare pe pagina Vouchere Cadou din meniu, unde există și un formular de comandă. Trebuie doar să urmărești instrucțiunile de acolo.

Ce se întâmplă dacă întârzii pentru rezervare?

În primul rând, am aprecia foarte mult dacă nu vei întârzia, însă dacă se va întâmpla, trebuie să știi că întârzierile mai mari de 15 minute peste ora de start înseamnă că rezervarea va fi anulată automat.

Pot face fotografii în timpul jocului?

Din păcate, NU, fotografiatul sau înregistratul de orice fel este strict interzis în timpul jocului. Elementul surpriză este esențial în acest tip de jocuri și noi vrem să oferim o experiență completă tuturor celor care ne aleg pentru a participa la joc.

Care este vârsta minimă pentru jucători?

La jocurile noastre poate participa oricine, indiferent de vârstă, dar trebuie să știi că datorită complexității puzzle-urilor pe care echipe trebuie să le rezolve, copiilor sub vârsta de 12 ani le va fi foarte greu să contribuie la efortul echipei. De asemenea, datorită faptului că unele dintre elemente sunt în special sensibile și fragile, dacă din echipă face parte vreo persoană cu vârsta mai mică de 16 ani, este STRICT necesară prezența a cel puțin unui adult în cameră în timpul jocului.

Este neapărată nevoie să rezerv jocul înainte de a sosi?

Da, jocurile noastre sunt disponibile doar prin rezervare în prealabil. Jocul în sine durează 60 de minute, dar este nevoie de asemenea de o perioadă de 10-15 minute înainte de joc rezervată pentru instrucțiuni și încă 10-15 minute după joc pentru feedback, fotografii cu echipa etc. Avem nevoie și noi de câteva minute după fiecare grup pentru a reorganiza camera de joc pentru grupul următoare. Date fiind toate acestea, sistemul de rezervări ne permite să ne asigurăm că avem timp destul pentru tot și fiecare echipă are parte de o experiență memorabilă.

Cum pot anula o rezervare?

Dacă nu poți onora o rezervare făcută și dorești să o anulezi, o poți face folosind butonul corespunzător din conținutul mesajului e-mail de confirmare. Dacă dorești să anulezi, te rugăm tare mult să o faci cu cel puțin 2 ore înainte de ora rezervării. O poți face și prin telefon (0756 087 655), prin reply la mesajul de confirmare, prin email la contact@gameoftrolls.ro sau printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Pot plăti cu cardul?

Sigur că da, plata se poate face cu cardul bancar sau cu cash.

Pot părăsi camera de joc înainte de finalul jocului?

Bineînțeles, în orice moment dorești să părăsești camera de joc, îți poți exprima această dorință iar noi vom descuia ușa în câteva secunde. Monitorizăm toți jucătorii prin intermediul unui sistem video de supraveghere (nu, nu înregistrăm nimic), așa că veți fi în siguranță pe tot parcursul jocului.

Cele 10 reguli în escape-rooms

Rezervă-ți jocul!
Folosește calendarul din secțiunea de Rezervări a meniului pentru a alege ziua și ora dorite.

Fii punctual!
Nu-i niciodată plăcut când îți aștepți prietenii care întârzie, nu-i așa? Încearcă să n-o faci nici tu.

Numărul ideal de jucători
este de 4, în opinia noastră. În 2 este plăcut, însă poate fi prea greu. În 7, este prea aglomerat.

Găsește logica!
Cu siguranță, toate probele trebuie să aibă o soluție logică. Nimic nu este întâmplător.

Fii jucător de echipă!
Întreabă-i pe ceilalți ce au găsit și arată-le ce ai tu, indiciile sunt interconectate!

Nu folosi forța fizică!
Te rugăm, ai grijă să nu strici nimic. Nici ție și nici prietenilor tăi nu le va plăcea.

Uită de telefonul mobil!
Nu-ți va folosi la nimic, oricum, tot ceea ce este necesar pentru a rezolva jocul este în cameră.

Trăiește momentul!
Te rugăm insistent să nu fotografiezi sau să înregistrezi în nici un fel în timpul jocului.

Nu încerca să ghicești!
Vei pierde prea mult timp făcând-o și în plus, nu-i la fel de distractiv ca deducția logică, nu-i așa?

Și înainte de toate,
DISTREAZĂ-TE! 🙂